kit-ambreiajNiciun sofer nu isi doreste sa ajunga la o revizie periodica si mecanicul sa inceapa sa ii faca o lista lunga de piese si ansambluri, subansambluri care trebuie numaidecat „onorata”. Printre cele mai costisitoare schimbari pe care un mecanic le poate recomanda este inlocuirea elementelor ambreiajului cu un kit ambreiaj skoda octavia 2 nou. Ambreiajul este printre putinele ansambluri de piese ale masinii care este influentat direct de stilul condusului si nu neaparat de viteza sau performantele masinii.

O parte din vina pentru uzarea prea rapida a ambreiajului si pieselor sale le apartine instructorilor de la scolile de soferi care isi invata elevii sa franeze cu ambreiajul patinat, o alta parte apartine strazilor pe care suntem nevoiti sa circulam zi de zi in mediul urban. Oricum ar fi, ambreiajul cedeaza la un moment dat si trebuie inlocuit la un service autorizat. Cand anume? Sunt cateva semne clar care va spun ca e cazul sa mergeti la cel mai apropiat atelier auto. In primul rand apare o rezistenta mare la apasarea pedalei pentru ambreiaj. Cu cat rezolvati problema mai repede in aceasta faza cu atat aveti sanse sa nu platiti asa de mult pentru un kit ambreiaj skoda octavia 2 intreg. In al doilea rand, alt semn foarte simplu de observat este patinarea ambreiajului mai mult decat ar trebui si greutatea mai mare de trecere dintr-o treapta de viteza in alta. De asemenea, viteza atinsa nu va depasi niciodata 100km/ora si va scadea progresiv, pe masura ce problema la ambreiaj se acutizeaza. Nu in ultimul rand, turarea motorului excesiva la primele trei trepte de viteza sau imposibilitatea cuplarii la rece pentru prima treapta sau marsalier, indica defectiunea ambreiajului.

Odata sesizate toate cele trei semne, e clar ca ambreiajul cedeaza rapid si trebuie sa mergeti in service. Nu uitati sa cumparati dvs. kitul de ambreiaj dintr-un magazin online care ofera si garantie si sa solicitati si o revizie generala daca aceasta nu a fost facuta pentru a putea depista si alte probleme generate de ambreiajul defect.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018