Nu pot sa nu observ ca majoritatea copiilor romani, si subliniez romani au nume straine: Patrick, Ianis, Ania, Iana, Rebecka, si alte nume din astea imprumutate. Ma intreb oare ce s-a intamplat cu numele noastre romanesti. Stiu, si sunt de acord ca intr-o vreme prea s-a exagerat cu Ion, Andreea, Ioana si multe altele, insa am putea sa reluam numele astea, intr-o forma sau alta.

Dar nu, e mai chic sa ii dam copilul un nume sofisticat pe care sa se chinuie sa-l pronunte mai incolo. Oare de ce nu e bun numele Rebeca? Trebuie neaparat sa fie Rebecka? Sau Thea? Ce fel de  nume ii asta? Da, eu nu prea l-am auzit pe la noi, dar totusi nu i-as pune numele asta copilei mele. Avem si noi nume frumoase, si putem lejer sa ne mandrim cu asta. Acum daca americanii au imprimat steagul pana si pe chiloti, si au o groaza de nume faine, musai sa le imprumutam si numele?  Ca steagul oricum il folosim si noi. Dar asta e alta treaba.

E greu sa gasesti un nume care sa placa si sotului si sotiei, insa asta nu inseamana, ca gata, nu gasim nume roamnesc, ii dam nume stain .Si nu orice nume: frantuzesc sau englezesc. Oare cum ar fi sa mergi in parc si sa auzi o mamica straigandu-si fetita: Esmeralda? Sau Raquela? Ciudat nu? Asa zic si eu.

Sfatul meu e sa nu ne mai dam mari cu numele altora ca avem si noi nume destul de frumoase. Nu ar fi frumos ca si copiii nostrii sa aiba parte de un nume neaos?

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018