Filtrarea informatiei. In fiecare zi in jurul nostru circula atat de multa informatie sub diverse forme incat ar fi imposibil sa o asimilam deodata. Fara sa va uitati, mai stiti ce culoare au avut sosetele pe care vi le-ati pus in picioare in dimineata aceasta? Dar ce purta prima persoana pe care ati intalnit-o astazi?

Daca nu va amintiti nu e nimic, nu aveti nicio problema, memoria dvs. este foarte buna inca. In mod constant creierul nostru filtreaza informatia si o alege doar pe cea care e foarte importanta pentru noi si existenta noastra, pentru siguranta corpului uman. De exemplu, cand va uitati la un meci de fotbal probabil ca nu sunteti interesat de ce se intampla in multimea de fani de pe stadion, chiar daca al dvs. creier percepe respectiva informatie. Acest proces poarta numele de atentie selectiva si ne ajuta sa ne descurcam printre sutele de mii de tipuri de informatii pe care le primim zilnic, constient sau inconstient. Unele informatii pot sa sparga aceasta bariera a atentiei noastre.

De aceea cand ne auzim numele in timpul unei conversatii raspundem imediat. Asa cum a rezultat din multe experimente realizate la Universitatea Harvard, atentia umana depinde foarte mult si de ceea ce ne dorim sa aflam, care sunt caracteristicile contextului in care ne aflam si care e scopul final.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018