interfoane_audio_blocuriCea mai recenta sedinta a asociatiei de proprietari a avut pe ordinea de zi ultimele modernizari necesare in scara blocului, dupa ce firma de anvelopari si-a strans schela si a incheiat partea importanta a lucrarii. Intrau in discutie reparatia si modernizarea lifturilor, zugravirea macar a parterului blocului, precum si inlocuirea vechiului interfon. Pentru ca aveam deja o varianta de interfoane ieftine si extrem de calitative de pe un site cu comanda interfoane online, de la o firma pe care personal o testasem deja, nu am ezitat si am facut propunerea.
La ElectraInstal puteam face o comanda de interfoane online, optand pentru una dintre cele doua variate pentru blocuri: interfoane audio pentru blocuri sistem digital duplex sau varianta de interfon audio pentru blocuri sistem digital semiduplex.

Varianta de interfoane semiduplex presupunea panoul exterior audio cu un numar maxim de 255 de interioare, ceea este arhisuficient pentru o scara obisnuita de bloc. Accesul se face cu tag Electra de proximitate securizat. Comunicatia se face in sistem semiduplex, iar tastatura luminoasa il face usor de folosit si noaptea. Avantajul major este acela ca dispune si de o functie de programare-comunicare PC si instalare plug&play. Postul interior de interfon are functia de convorbire si acces, butoane luminoase, buton inchis-deshis si reglaj pentru volum in doua trepte. Evident ca am auzit idei cum ca ar fi prea modern, ca se va fura si ca de ce trebuie sa facem o astfel de investitie, insa cum s-ar putea refuza investitia cand la ElectraInstal sunt cele mai bune preturi interfoane, iar calitatea acestora este desavarsita. De fapt, ar trebui sa spun ca studiind piata am remarcat ca au preturi competitive pentru interfoane, raportat la restul pietei de profil.

Mi-ar fi placut si varianta de interfon digital cu sistem duplex, disponibila si aceasta tot in oferta de interfoane online. Vorbeam deja despre o varianta mult mai moderna, cu un design special si foarte atractiv. Dar cred ca s-ar fi pretat mult mai bine unei zone rezidentiale, eventual cu paza la intrare si unde nu exista risc sa fie vandalizat, spart, bruscat doar pentru ca „asa suntem noi, romanii”. Chiar daca postul exterior avea o suprafata glass securizata si carcasa din aluminiu, tastatura touch iluminata si display-ul electronic pentru lista de locatari era ca o invitatie pentru raufacatori sa il strice doar de distractie.

Comunicatia se face full-duplex cu acest sistem, care dispune si de comanda aux, pentru poarta auto, usa garaj sau sistemul de iluminat daca blocul dispune de asa ceva.
Am optat totusi pentru varianta semiduplex, pentru ca si pe segmentul preturi interfoane era o solutie mai atractiva si pentru ca am presupus ca va rezista mult mai mult in zona care locuim.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018