Niciodata nu am inteles telenovelele. Cand eram mai mica, undeva prin gimnaziu imi pierdeam timpul uitandu-ma la telenovele. Singurul lucru bun care s-a intamplat a fost ca am invatat cat de cat spaniola. Atat. In rest in cadrul unei telenovele sunt numai prostii.

Toate lucrurile si faptele sunt atat de evidente, iar cand vezi personajele atat de stupide pur si simplu iti vine sa iei tleevizorul si sa-l arunci pe geam. Toate telenovelele au aceeasi actiune. O fata saraca se indragosteste de unul bogat, care este la randul lui indragostit de ea fara sa-si dea seama. Bineinteles ca in calea iubirii lor exista intotdeauna personajul rau, capcaunul care pana in ultimul episod ii streseaza pe cei doi. Abia in ultimul episod moare, iar cei doi se casatoresc. Daca vreti vreodata sa va uitati la o telenovele vizionati primul episod si ultimele doua. Atunci se rezuma tot. Pe parcursul episoadelor nu se intampla nimic, se chinuie protagonistii sa se sarute timp de cateva episoade si incearca sa spuna marele adevar. Nu am nimic impotriva celor care se uita la telenovele, poate cand o sa ajung si eu la 60-70 de ani si o sa o iau razna si nu o sa mai am carti de citit o sa ma uit si eu. Dar momentan inca sunt tanara, vreau sa-mi formez o minte agera si astfel prefer sa-mi pierd timpul cu o carte buna in fata. Am vazut si cunoscut persoane tinere, pana in 30 de ani care se uitau. Aveau rabdarea necesara de a viziona episod de episod. Pur si simplu renuntau la tot ce aveau de facut si se asezau in pat sau pe canapea si se uitau la televizor. Cand eram mica si prostuta faceam si eu asa, dar acum chiar nu mai pot sa vizionez atata prostie. Chiar daca nu este telenovela propriu zisa eu o incadrez ca si cum ar fi. Emisiunile de genul mireasa pentru fiul meu, nora pentru mama si cele similare. Pur si simplu nu le inteleg. Cum pot oamenii aceia, persoanele respective sa vina la televizor si sa se certe, sa faca scandal doar de dragul banilor. Ca bineinteles sunt platiti. Nimeni demn si decent nu si-ar vinde intimitatea si timpul pentru tot felul de emisiuni tampite. Si chiar daca astea poate o sa dispara la un moment dat, intotdeauna o sa fie o alta persoana care o sa produca alta. La fel de urata, la fel de tampita.

Poate o sa fim toti inteligenti si nu o sa le mai acceptam, nu o sa le mai vizionam iar din lipsa audientei sa se opreasca filmarile de acest gen. Sper ca pe viitor lumea sa constientizeze ca nu avem nevoie de emisiuni de genul, ci de emisiuni educative, inteligente.

 

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018