angrenaj-bicicletaVara toata lumea vrea sa arate bine, insa nu o putem face decat daca ne mentinem in forma pe tot parcursul anului, iar asta ar insemna sa facem cat de cat exercitii si sa apelam la mici trucuri care ne ajuta sa ne mentinem o greutate corporala constanta si normala. Se spune ca mersul pe jos face piciorul frumos, insa mersul cu bicleta te ajuta si mai mult.

Numeroase studii au aratat ca mersul cu bicicleta te ajuta atat la un echilibru fizic, la o armonie corporala dar si la un echilibru si o sanatate mentala de invidiat. Asta pentru ca in timp ce mergem cu bicicleta mintea noastra se elibereaza si ne ajuta si pe noi sa ne calmam si sa fim intr-o forma mai buna. Ei bine, nu trebuie sa fii mare savant in ale bicicletelor ca sa poti utiliza una corect din toate punctele de vedere, insa indicat este sa te documentezi putin sa vezi ce bicicleta ti se potriveste pentru stilul tau de viata si ce tip iti trebuie pentru rezultate optime. De exemplu, este bine de stiut si ca atunci cand vorbim de angrenaj bicicleta, ne referim la rata de pedalare a ciclistului si viteza de rotatie a rotii din spate. Bicicletele simple, clasice au rapoarte de transmisie simple, adica angrenajul pedalier pentru bicicleta are o singura foaie.

Daca vrei sa pedalezi mai repede atunci iti trebuie o bicicleta cu raport de transmisie multiplu, care pune la dispozitie un angrenaj pedalier cu cel putin doua foi, sau trei. Asta inseamna ca vei putea pedala mai rapid si iti vei putea depasi limitele. Beneficiile de a merge cu bicicleta chiar si intr-o scurta plimbare sunt multiple, insa este indeajuns faptul ca o putem utiliza in aer liber, unde ne putem limpezi mintea si in plus mai avem si factorii sociali: bicicleta ne ajuta sa intram in contact cu alti oameni si sa ne facem prieteni.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018