dormitor-subacvaticIn vacanta ne dorim sa facem mereu altceva, daca se poate ceva iesit din comun ca sa ne putem lauda prietenilor la intoarcerea acasa. Unii aleg sa se dea cu parapanta, altii aleg sa se catere pe munte, sa coboare cu barca pe rauri involburate. Sunt si unii care vor adrenalina pura si aleg ceva mai deosebit… Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Paris, Acvariul este plin de pesti de toate felurile si specii rare, fiind un adevarat paradis al acestor vietuitoare.

Copiii si adultii pot vizita oricand acvariul si pot sa urmareasca intr-un habitat natural de la rechini la pestisori foarte mici, putand sa primeasca si informatii utile despre fiecare specie. Ca sa faca experienta si mai palpitanta, cei de la Acvariul din Paris au permis turistilor dornici de experiente inedite si de putina adrenalina sa doarma intr-o camera subacvatica alaturi de rechini. Nu mai putin de 35 de rechini le-au facut viata mai frumoasa curiosilor care au incercat dormitorul subacvatic, aflat la 10 m adancime. Oamenii au putut afla mai multe despre rechini cu ajutorul unei competitii online desfasurate intre 11 si 13 aprilie, in fiecare seara trei oameni putand fi invitati de onoare in dormitorul subacvatic.

Ei nu au fost singuri, ci i-a insotit exploratorul Fred Buyle, ecologist si fotograf care indrageste rechinii si e preocupat de viata lor. Ecologistul a dansat printre rechini dupa care a explicat curiosilor curajosi cum traiesc rechinii si ce importanta au pentru ecosistemul oceanului. In afara acestei experiente pentru turisti, dormitorul e utilizat de biologi ca sa studieze comportamentul rechinilor in mediul lor obisnuit. Protectia rechinilor depinde de observarea lor, asa ca proiectul lor si-a atins scopul.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018