panouri-fotovoltaice-pretCosturi mici, intretinere simpla, independenta energetica. Suna bine? Nu, nu discutam despre o noua campanie a vreunei companii furnizoare de energie electrica nou lansata pe piata, ci despre beneficiile unor panouri fotovoltaice pret pentru oamenii obisnuiti. Panourile fotovoltaice transforma energia solara in energie electrica cu ajutorul celulelor fotovoltaice amplasate pe suprafata sistemelor de panouri solare. Energia electrica este inmagazinata pe masura ce se produce si „transmisa” in casa, consumatorilor mai mari sau mai mici.

Cum Soarele este o sursa regenerabila de energie, sistemele de panouri fotovoltaice pret sunt foarte eficiente pe termen lung, reusind sa va scape rapid de facturile prea mari la energie electrica. Avantajele panourilor fotovoltaice nu se opresc aici. Pe langa rapiditatea producerii energiei electrice si independenta energetica, oamenii de stiinta au descoperit ca ele pot sa imprime un efect de racire asupra cladirilor pe care sunt amplasate. Diferenta de temperatura fata de o cladire unde nu sunt montate panouri solare fotovoltaice ajunge sa fie si de 2.8 grade Celsius, consumul de energie pentru racire fiind cu pana la 38% mai mic pe timpul unui an, iar noaptea, caldura pierduta e mai putina intrucat panourile solare sunt foarte buni izolatori. Panourile fotovoltaice sunt foarte apreciate la nivel mondial si pentru ca sunt alternative ecologice de producere a energiei electrice, functioneaza ireprosabil chiar si 20-25 de ani, intretinerea e simpla, curatarea usoara, unele au si sisteme de autocuratare.

Se pot utiliza si pe timp de iarna, radiatia solara e absorbita in orice anotimp, tot timpul se va produce energie electrica pentru ca energia solara este inepuizabila. Rezistenta lor mare e data de lipsa pieselor in miscare, de materialele din care sunt fabricate, adica aluminiu, cupru sau sticla si otel. Desi investitia initiala e cam mare, amortizarea ei se poate face in 5-7 ani fara probleme, perioada in care independenta energetica va fi tot mai aproape de a fi atinsa.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Glumesc © Copyright 2018